Bihar Board Class 12th Physics Objective Answer Set 2021, intermediate model paper 2021, विज्ञान कक्षा -12 OBJECTIVE All Question, Bseb Board Class 12th Exam 2021 Physics Answer Key

Bihar Board Class 12th Physics Objective Answer Set 2021, intermediate model paper 2021, विज्ञान कक्षा -12 OBJECTIVE All Question, Bseb Board Class 12th Exam 2021 Physics Answer Key

Class 12th Physics Objective, 12th vvi question, Bihar Board Class 12th

12th vvi question 2021 के लेटेस्ट क्वेश्चन पेपर के साथ-साथ संपूर्ण प्रक्रिया बताया गया || hindi objective कैसे डाउनलोड करें 12th vvi question math || 12th vvi question Hindi || 12th question science || 12th class vvi question || इस आर्टिकल में बताया गया है बिहार बोर्ड 12th क्लास की इनके बारे में यहां से आप किसी भी प्रकार का मॉडल पेपर डाउनलोड कर सकते हैं जैसे में: – साइंस के मॉडल पेपर, हिंदी मॉडल पेपर, इंग्लिश मॉडल पेपर, मैथ मॉडल पेपर इन सभी का आप बहुत ही आसानी से और पढ़ सकते हैं और डाउनलोड भी कर सकते हैं बहुत ही आसानी से नीचे दी गई जानकारी को पढ़े अगर आप दसवीं क्लास में है तो अच्छे नंबर से पास हो जाएंगे 2021 की परीक्षा में 👇👇👇👇

BSEB 10TH 12TH MODEL SET

12TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE
10TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE

1. विद्युत आवेशों के बीचे लगने वाला बल दिया जाता है

(A) फैराडे के नियम से

(B) कुलॉम के नियम से

(C) लाप्लास के नियम से

(D) गॉस के नियम से


2. काँच की छड़ को सिल्क से रगड़ने पर कैसा आवेश उत्पन्न होता है?

(A) धन विद्युत आवेश

(B) ऋण विद्युत आवेश

(C) धन एवं ऋण दोनों विद्युत आवेश

(D) इनमें से कोई नहीं


3. निम्न में कौन-सा विद्युत क्षेत्र का SI मात्रक नहीं है?

(A) NC-1

(B) JC-1

(C) Vm-I

(D) JC1m1



4. काँच की छड़ को सिल्क से रगड़ने पर कैसा आवेश उत्पन्न होता है?

(A) धन विद्युत आवेश

(B) ऋण विद्युत आवेश

(C) धन एवं ऋण दोनों विद्युत आवेश

(D) इनमें से कोई नहीं


5. आबनूस की छड़ को बिल्ली की खाल से रगड़ने पर कैसा आवेश उत्पन्न होता है?

(A) धन विद्युत आवेश

(B) ऋण विद्युत आवेश

(C) धन एवं ऋण दोनों विद्युत आवेश

(D) इनमें से कोई नहीं


6. आवेश का SI मात्रक क्या होता है?

(A) न्यूटन

(B) फैराड

(C) कूलम्ब

(D) जूल


7. एक कूलम्ब आवेश कितने इलेक्ट्रॉनों के आवेश के योग के बराबर होते हैं?

(A) 6.25×10-18 इलेक्ट्रॉन

(B) 6.25 x 10-19 इलेक्ट्रॉन

(C) 1.6 x 10-19 इलेक्ट्रॉन

(D) 3.2 x 10-19 इलेक्ट्रॉन


8. इलेक्ट्रॉन पर कितना आवेश होता है?

(A) 3.2 x 10-19 C

(B) 6.4 x 10-19 C

(C) 1.6 x 1019 C

(D) इनमें से कोई नहीं


9. विद्युत विभव का SI मात्रक क्या है?

(A) जूल/कूलम्ब

(B) न्यूटन/कूलम्ब

(C) मीटर/कूलम्ब

(D) कूलम्ब


10. विद्युत द्विध्रुव आघूर्ण का SI मात्रक क्या है?

(A) कूलम्ब

(B) कूलम्ब/मीटर

(C) कूलम्ब-मीटर

(D) जूल/कूलम्ब


11. विद्युत आवेशों के बीच लगने वाला बल दिया जाता है

(A) फैराडे के नियम से

(B) कूलॉम के नियम से

(C) लाप्लास के नियम से

(D) गॉस के नियम से


12. यदि एक सीसे की छड़ को वायु संधारित्र के दो पट्टियों के बीच घुमाया जाए तो इसकी धारिता

(A) बढ़ेगी

(B) घटेगी

(C) स्थिर रहेगी

(D) शुन्य होगी


13. यदि दो आवेशों के बीच की दूरी दुगुनी कर दी जाए तो उनके बीच लगने वाला बल हो जाता है

(A) ½ गुना

(B) 2 गुना

(C) 1/4 गुना

(D) 4 गुना


14. धातुओं का परावैद्युतांक होता है

(A) शून्य

(B) 1

(C) 1 से अधिक

(D) अनंत


15. विद्युत-क्षेत्र की तीव्रता का SI मात्रक है

(A) N/C

(B) N x c

(C) C-m

(D) A x m


16. निम्नलिखित में कौन सदिश राशि है ?

(A) विद्युत विभव

(B) विद्युत-क्षेत्र की तीव्रता

(C) विद्युत आवश

(D) आवेश का पृष्ठ घनत्व


17. किसी संधारित्र की धारिता का मात्रक होता है

(A) वोल्ट

(B) न्यूटन’

(C) फैराड

(D) एम्पियर


18. परावैद्युत सामर्थ्य का SI मात्रक होता है

(A) वोल्ट

(B) वोल्ट मीटर

(C) वोल्ट प्रतिमीटर

(D) वोल्ट (मीटर)


19. स्थिर विद्युतीय क्षेत्र होता है

(A) संरक्षी

(B) असंरक्षी

(C) कहीं संरक्षी तथा कहीं असंरक्षी

(D) इनमें से कोई नहीं


20. 1µF धारिता के दो संधारित समांतरक्रम में जुड़े हुए हैं और इनके श्रेणीक्रम में 0.5µF का एक तीसरा संधारित्र जुड़ा है। परिणामी धारिता होगी

(A) 16 µF

(B) 10 µF

(C) 0.4 µF

(D) 12 µF


21. तीन संधारित्र जिनमें प्रत्येक की धारिता C है, श्रेणीक्रम में जुड़े हैं। उनकी तुल्य धारिता है

(A) 3C

(B) 3/C

(C) C/3

(D 1/3C


22. एक बिन्दु आवेश q को E परिमाणवाले विधुत क्षेत्र में रखा गया है। आवेश द्वारा महसूस किया जाने वाला बल होगा

(A) qE

(B) q/E

(C) E/q

(D) q2E2


23. इलेक्ट्रॉन वोल्ट (ev) किसका मात्रक है

(A) ऊर्जा का

(B) विभव का

(C) वेग का

(D) कोणीय वेग का


24. एक इलेक्ट्रॉन वोल्ट (1 ev ) का मान होता है

(A) 2 x 10-18J

(B) 1.5 x 10-9J

(C) 1.6 x 10-19J

(D) 2.4 x 1019J


25. एक इलेक्ट्रॉन एक विद्युत क्षेत्र में क्षेत्र के लम्बवत प्रवेश करता है। इलेक्ट्रॉन का गमन पथ होगा।

(A) वृत्ताकार

(B) दीर्घ वृत्ताकार

(C) कुण्डलिनी के आकार का

(D) परवलयाकार


26, समान धारिता C वाले तीन संधारित्रों को पहले समान्तर तथा बाद में श्रेणीक्रम में जोड़ा जाता है। दोनों दशाओं में तुल्य धारिता का अनुपात है

(A) 9:1

(B) 6:1

(C) 3:1

(D) 1:9


27. दो विद्युत क्षेत्र रेखाएँ एक-दूसरे को किस कोण पर काटती है?

(A) 90°

(B) 45°

(C) 30°

(D) नहीं काटती है


28. इलेक्ट्रॉन का विशिष्ट आवेश होता है

(A) 1.8 x 1011c/kg

(B) 1.8 x 10-19 kg

(C) 1.9 × 10-19 C/kg

(D) इनमें से कोई नहीं


29. कूलाम्ब बल है

(A) केन्द्रीय बल

(B) विद्युत बल

(C) दोनों (A) और (B)

(D) इनमें से कोई नहीं


30. ऋणावेश का प्रवाह होता है

(A) निम्न विभव से उच्च विभव की ओर

(B) उच्च विभव से निम्न विभव की ओर

(C) विभव से स्वतंत्र होता है

(D) इनमें से कोई नहीं


ANSWER KEY :-

1 – B 7 – A 13 – C 19 – A 25 – D
2 – A 8 – C 14 – D 20 – A 26 – A
3 – B 9 – A 15 – A 21 – C 27 – D
4 – A 10 – C 16 – B 22 – A 28 – A
5 – B 11 – B 17 – C 23 – A 29 – C
6 – C 12 – A 18 – C 24 – C 30 – A

Physics ka objective question, 12th physics objective questions and answers in hindi 2019, 12th physics objective questions and answers in hindi 2019 pdf, physics objective questions for 12th bihar board, physics 12th objective 2021 pdf, 12th physics objective questions and answers pdf 2019, physics important questions class 12 state board 2019, 12th ka objective question 2021

12th vvi question 2021 के लेटेस्ट क्वेश्चन पेपर के साथ-साथ संपूर्ण प्रक्रिया बताया गया || कैसे डाउनलोड करें 12th vvi question math || 12th vvi question Hindi || 12th question science ||12th question science || इस आर्टिकल में बताया गया है बिहार बोर्ड 12th क्लास की इनके बारे में यहां से आप किसी भी प्रकार का मॉडल पेपर डाउनलोड कर सकते हैं जैसे में: – साइंस के मॉडल पेपर, हिंदी मॉडल पेपर, इंग्लिश मॉडल पेपर, मैथ मॉडल पेपर इन सभी का आप बहुत ही आसानी से और पढ़ सकते हैं और डाउनलोड भी कर सकते हैं बहुत ही आसानी से नीचे दी गई जानकारी को पढ़े अगर आप दसवीं क्लास में है तो अच्छे नंबर से पास हो जाएंगे 2021 की परीक्षा में 👇👇👇👇

 


IMPORTEND POST LINK
1. 📔 Bihar board 10th result 2021 | BSEB Result 2021 l check high School result 2021 । Get matric result 2021
2. 📔12th Hindi 50 Marks Dohe Chapter Question | कक्षा 12 हिंदी 50 मार्क्स दोहे चैप्टर का महत्वपूर्ण प्रशन 2021 ka Question
3. 📔CBSE Syllabus for Class 12 for Academic Year 2019-2021 || allsarkariexams
4.
📔Download Bihar Board 12th Admit Card 2021: आज से बिहार बोर्ड इंटर एडमिट कार्ड का लिंक होगा एक्टिव
5.
📔Bihar STET Admit Card 2019: बिहार एसटीईटी के एडमिट कार्ड जारी
6.
📔BSEB 10TH CLASS MODEL PAPER 2021 || मानव-नेत्र एवं रंगबिरंगी दुनियाँ hindi

10th vvi question 2021 के लेटेस्ट क्वेश्चन पेपर के साथ-साथ संपूर्ण प्रक्रिया बताया गया || कैसे डाउनलोड करें 10th vvi question math || 10th vvi question Hindi || 10th question science  || 10th class vvi question || इस आर्टिकल में बताया गया है बिहार बोर्ड 10th क्लास की इनके बारे में यहां से आप किसी भी प्रकार का मॉडल पेपर डाउनलोड कर सकते हैं जैसे में: – साइंस के मॉडल पेपर, हिंदी मॉडल पेपर, इंग्लिश मॉडल पेपर, मैथ मॉडल पेपर इन सभी का आप बहुत ही आसानी से और पढ़ सकते हैं और डाउनलोड भी कर सकते हैं बहुत ही आसानी से नीचे दी गई जानकारी को पढ़े अगर आप दसवीं क्लास में है तो अच्छे नंबर से पास हो जाएंगे 2021 की परीक्षा में 👇👇👇👇

BSEB 10TH 12TH MODEL SET

12TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE
10TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE

1. The unit for an electrical field is :

volt

Ampere

ohm

NC⁻¹

Ans: NC⁻¹

2. When a conductor is heated, its resistance :

Increases

decreases

remains constant

depends upon the nature of the conductor

Ans: Increases

3. The electrical potential at a point inside a charged spherical shell is :

Zero

Constant

Variable

Maximum

 

Ans: Zero

4. What is the SI unit of magnetic dipole moment :

Am²

Am

Am⁻²

None

 

Ans: Am²

5. Mention the S.I unit of a magnetic field :

gauss

Tesla

Weber

None

Ans: Tesla

6. Kirchoff loop rule is a direct consequence of low of conservation of :

Charge

Momentum

Angular Momentum

Energy

Ans: Energy

7. Lenz’s law is in accordance with the low of conservation of :

Momentum

Angular Momentum

Charge

Energy

Ans: Energy

8. Which of the Following can be Deflected by a magnetic field :

α – rays

β – rays

γ – rays

a & b Both

Ans: a & b Both

9. Name the electromagnetic radiation used for viewing objects through haze & fog :

Infrared

rays

x-rays

Microwaves None

Ans: Infrared

10. Which Colour of light gets deviated the most when sunlight passes through a prism :

Red

Yellow

Violet

Green

Ans: Violet

 


11. The radius of curvature of a mirror is 20 cm. What is its Focal length :

5 cm

10 cm

20 cm

None

Ans: 10 cm

12. Electron & Proton are moving at the same speed. Which we having more Wavelength.

Electron

Proton

Both Have Same

None Of This

Ans: Electron

13. Which series of H-atom spectrum lies in the ultra-violet region :

Balmer series

Lyman series

Pascher series

None of this

Ans: Lyman series

14. What is Called Ratio Of Potential difference & Current :

Resistance

Resistivity

Conduction

none

Ans: Resistance

15. Electric current is Scalar or Vector :

vector

scalar

neither vector & scalar

none

Ans: scalar

16. If a wire stretched by a force, its resistance :

Increases

decreases

remains constant

None

Ans: Increases

17. The unit of electrical current density is :

Am²

Am

Am⁻²

Am⁻¹

Ans: Am⁻²

18. As temperature increases the conductivity of a semiconductor :

Increases

decreases

remains constant

None

Ans: Increases

19. Potential gradient has unit :

vm

vm⁻¹

vm⁻²

vm²

Ans: vm⁻¹

20. The SI unit for impedance is :

ohm

Henry

Volt

Ampere

Ans: ohm

 


21. The Caused of induced emf in a closed coil is :

Magnetic field

Magnetic flux

Rotation of coil

Change in Magnetic flux

Ans: Magnetic flux

22. The absolute permeability of free space in S.I unit

1⁄4π×₁₀⁻⁷

₁₀⁻⁷

4π×₁₀⁻⁷

4π×₁₀⁷

Ans: 4π×₁₀⁻⁷

23. Which part of the electromagnetic spectrum is used in a radar system?

Ultraviolet

infrared

Radio waves

x rays

Ans: Radio waves

24. Critical Angle (C) and refractive index (µ) of medium are related as :

µ = sin c

µ = cos c

µ = tan c

µ = cosec c

Ans: µ = cosec c

25. MeV is the unit for :

Voltage

Current

Power

Energy

Ans: Energy

26. Farad is unit for :

Electric current

electric potential

Energy

capacitance

Ans: capacitance

27. A positively charged body has :

excess of electron

deficit of electrons

excess of proton

deficit of proton

Ans: excess of proton

28. As a temperature rises, the resistance of a conductor :

Increases

decreases

remains constant

depends upon the nature of the conductor

Ans: Increases

29. Zener diode is used for :

Oscillations

amplifications

rectification

voltage stabilization.

Ans: voltage stabilization

30. eV is a unit for :

potential difference

power

energy

momentum

Ans: energy

10th vvi question 2021 के लेटेस्ट क्वेश्चन पेपर के साथ-साथ संपूर्ण प्रक्रिया बताया गया || कैसे डाउनलोड करें 10th vvi question math || 10th vvi question Hindi || 10th question science  || 10th class vvi question || इस आर्टिकल में बताया गया है बिहार बोर्ड 10th क्लास की इनके बारे में यहां से आप किसी भी प्रकार का मॉडल पेपर डाउनलोड कर सकते हैं जैसे में: – साइंस के मॉडल पेपर, हिंदी मॉडल पेपर, इंग्लिश मॉडल पेपर, मैथ मॉडल पेपर इन सभी का आप बहुत ही आसानी से और पढ़ सकते हैं और डाउनलोड भी कर सकते हैं बहुत ही आसानी से नीचे दी गई जानकारी को पढ़े अगर आप दसवीं क्लास में है तो अच्छे नंबर से पास हो जाएंगे 2021 की परीक्षा में 👇👇👇👇


IMPORTEND POST LINK
1. 📔 Bihar board 10th result 2021 | BSEB Result 2021 l check high School result 2021 । Get matric result 2021
2. 📔12th Hindi 50 Marks Dohe Chapter Question | कक्षा 12 हिंदी 50 मार्क्स दोहे चैप्टर का महत्वपूर्ण प्रशन 2021 ka Question
3. 📔CBSE Syllabus for Class 12 for Academic Year 2019-2021 || allsarkariexams
4.
Class 12th Physics Electrostatics VVI Objective Question in Hindi | विधुत आवेश तथा क्षेत्र स्थिर वैधुतिकी महत्वपूर्ण प्रशन
5.
Physics Objective Question For Class 12

12th vvi question 2021 के लेटेस्ट क्वेश्चन पेपर के साथ-साथ संपूर्ण प्रक्रिया बताया गया ||  bihar modal peapar  कैसे डाउनलोड करें 12th vvi question math || 12th vvi question Hindi || 12th question science  || 12th class vvi question || इस आर्टिकल में बताया गया है बिहार बोर्ड 12th क्लास की इनके बारे में यहां से आप किसी भी प्रकार का मॉडल पेपर डाउनलोड कर सकते हैं जैसे में: – साइंस के मॉडल पेपर, हिंदी मॉडल पेपर, इंग्लिश मॉडल पेपर, मैथ मॉडल पेपर इन सभी का आप बहुत ही आसानी से और पढ़ सकते हैं और डाउनलोड भी कर सकते हैं बहुत ही आसानी से नीचे दी गई जानकारी को पढ़े अगर आप दसवीं क्लास में है तो अच्छे नंबर से पास हो जाएंगे 2021 की परीक्षा में 👇👇👇👇

BSEB 10TH 12TH MODEL SET MOBILE APP

12TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE
10TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE

1.What is the S.I unit of magnetic dipole moment:

  • Am²
  • Am
  • Am⁻²
  • None

Ans: Am²


2. Mention S.I unit of magnetic field:

  • Gauss
  • Tesla
  • Weber
  • None

Ans: Tesla


3. Name the electromagnetic radiation used for viewing objects through haze and fog:

  • Infrared rays
  • X-rays
  • Microwaves
  • None

Ans: Infrared rays


4. What is called ratio of potential difference & current :

  • Resistance
  • Resistivity
  • Conduction
  • None

Ans: Resistance


5. Electric current is scalar or vector :

  • vector
  • scalar
  • neither vector nor scalar
  • none

Ans: scalar


6. Refractive index of a medium is √2 . What is the value of critical angle for it :

  • 45°
  • 60°
  • 90°
  • None

Ans: 45


7. What is the main aim of Davisson – Germer Experiment :

  • Experimental verification of de – Broglie wave.
  • To establish the wave nature of electron.
  • To verify the ions of photoelectric laws.
  • None of these.

Ans: To establish the wave nature of electron


.

8. Naical quantity whose dimensions are the same as those of Plank ‘ s me a physconstant .

  • Momentum
  • Angular momentum
  • Energy
  • Force

Ans: Angular momentum


9. The absolute permeability of free space in S . I . units is :

  • 1/4π × 10⁻⁷
  • 10⁻⁷
  • 4π × 10⁻⁷
  • 4π × 10⁻⁷

Ans: 4π × 10⁻⁷


10. If a wire is stretched by a force , its resistance :

  • increased
  • decreases
  • remain constant
  • None

Ans: increases


11. The unit of Electric current density is :

  • Am
  • Am²
  • Am⁻²
  • Am⁻¹

Ans: Am⁻²


12. As temperature increases the conductivity of a sermiconductor :

  • increased
  • decreases
  • remain constant
  • None

Ans: increased


13. Potential gradient has unit :

  • vm
  • vm⁻¹
  • vm⁻²
  • vm²

Ans: vm⁻¹


14. The SI unit for Impcdance is :

  • ohm
  • Henry
  • Volt
  • Ampere

Ans: ohm


15. The cause of induced cmf in a closed coil is :

  • magnetic field
  • magnetic flux
  • Rotation of Coil
  • change in magnetic flux

Ans: magnetic flux


16. Which part of electromagnetic spectrum is used in radar System ? :

  • Ultraviolet
  • infrared
  • Radio waves
  • X-rays

Ans: Radio waves


17. Critical angle ( C ) and refractive index ( μ ) of medium are related as :

  • μ = Sin c
  • μ = cos c
  • μ = tan c
  • μ = cosec c

Ans: μ = cosec c


18. Me V is the unit for :

  • Voltage
  • Current
  • Power
  • nergy

Ans: Energy


19. Forbidden energy gap of a semiconductor is of the order of :

  • 0.1 ev
  • 1 ev
  • 10 ev
  • 5 ev

Ans: 1 ev


20. Farad is a unit for

  • Electric current
  • Electric potential
  • Energy
  • Capacitance

Ans: Capacitance


21. A positively charged body has :

  • excess of electrons
  • deficit of electrons
  • excess of protons
  • deficit of protons

Ans: excess of protons


22. As temperature rises , the resistance of a conductor :

  • Increases
  • decreases
  • remains constand
  • depends upon nature of conductor

Ans: Increases


23. Drift velocity of free electrons in a conductor does not depend upon its :

  • temperature
  • length
  • Area of cross – section
  • material

Ans: material


24. Electromagnetic waves can be deflected by :

  • electric field only
  • magnetic field only
  • both electric & magnetic field
  • none of these

Ans: none of these

12th vvi question 2021 के लेटेस्ट क्वेश्चन पेपर के साथ-साथ संपूर्ण प्रक्रिया बताया गया || कैसे डाउनलोड करें 12th vvi question math || 12th vvi question Hindi || 12th question science  || 12th class vvi question || इस आर्टिकल में बताया गया है बिहार बोर्ड 12th क्लास की इनके बारे में यहां से आप किसी भी प्रकार का मॉडल पेपर डाउनलोड कर सकते हैं जैसे में: – साइंस के मॉडल पेपर, हिंदी मॉडल पेपर, इंग्लिश मॉडल पेपर, मैथ मॉडल पेपर इन सभी का आप बहुत ही आसानी से और पढ़ सकते हैं और डाउनलोड भी कर सकते हैं बहुत ही आसानी से नीचे दी गई जानकारी को पढ़े अगर आप दसवीं क्लास में है तो अच्छे नंबर से पास हो जाएंगे 2021 की परीक्षा में 👇👇👇👇



IMPORTEND POST LINK
1. 📔 Bihar board 10th result 2021 | BSEB Result 2021 l check high School result 2021 । Get matric result 2021
2. 📔12th Hindi 50 Marks Dohe Chapter Question | कक्षा 12 हिंदी 50 मार्क्स दोहे चैप्टर का महत्वपूर्ण प्रशन 2021 ka Question
3. 📔CBSE Syllabus for Class 12 for Academic Year 2019-2021 || allsarkariexams
4.
Hindi 50 Marks Class 12th | जीवन-संदेश | कक्षा 12 हिंदी 50 अंक , OBJECTIVE
5.
BSEB 12th Model Set
Bihar board class 12th exam 2021 Physics answer key | 12th physics objective answer key | Bihar board physics objective answer set 2021

दोस्तों अगर आप Bihar Board के स्टूडेंट हैं और 12वीं की परीक्षा 2021 में दे रहे हैं । (12th physics objective answer key)

आप ने हाल ही में अपनी परीक्षा देकर आई है और आप यह देखना चाहते हैं कि आपने physics objective question में से कितने प्रश्न का उत्तर सही दिया और कितने का गल तब आप बिल्कुल सही जगह पर हैं ।

आज मैं आपको Bihar Board Class 12th 2021 physics objective Answer Key । BSEB 12th physics objective answer sheet देने जा रहा हूं ।

 

Bihar Board Class 12th 2021 physics objective Answer Key । BSEB 12th physics objective answer sheet ।

  • बिहार बोर्ड 12वीं की परीक्षा 2021 के लिए शुरू करने जा रहा है इस बार बिहार बोर्ड 2021 में 15.5 लाख के करीब विद्यार्थी शामिल होने जा रहे हैं और 1400+ से भी अधिक परीक्षा केंद्रों का गठन किया गया है ।
  • ऐसे में जब विद्यार्थी अपनी परीक्षा को देकर आते हैं । तो उनके मन में यह चलता रहता है कि उन्होंने किस physics objective question में कितना सही और कितना गलत का चयन किया है ।
  • ऐसे में हम आपको Bihar Board 12th physics objective Answer key देने जा रहे हैं जिससे आपके मन की यह दुविधा दूर हो जाएगी ।

Bihar Board 12th physics objective Answer

  • यहां पर हम आपको Bihar Board 12th physics objective Answer key हर पैटर्न में उपलब्ध करवाएंगे ।
  • जैसे ही आप एग्जाम देकर आते हैं आपका physics objective question Set code (eg -set A to j ) क्या है,अलग-अलग physics objective question Set code के लिए अलग-अलग Bihar board 12th physics objective answer key होते हैं जो हम आपको इसी वेबसाइट के माध्यम से प्रदान करेंगे ।

नोट :- यहां पर Bihar Board 12th physics objective answer key PDF तब ही पब्लिश की जाएगी जब सभी स्टूडेंट परीक्षा हॉल के बाहर अपने Exams को सफलतापूर्वक देकर आएंगे ।

Bihar Board 12th Physics solution 2021

जैसा की आप लोगों को पता ही है Bihar Board ने अपने एक निर्णय में बदलाव करते हुए इस बार के परीक्षा में 50 फ़ीसदी Subjective और 50 फ़ीसदी physics objective question किए हैं Subjective question का Answer ऑनलाइन देना कठिन है । लेकिन physics objective question का Answer online के माध्यम से हम आप तक पहुंचा सकते हैं ।

इस आर्टिकल के माध्यम से हम आपको 12th Board physics objective Solution । BSEB class 12th board examination physics objective answer key प्रदान करने वाले हैं ।

BSEB 12th physics objective answer key 2021

BSEB 12TH के परीक्षार्थी अपने physics objective question का Answer यहां नीचे प्राप्त कर सकते हैं । (2021 PDF of BSEB 12th physics objective answer key )

  • board name: Bihar School Examination Board, Patna
  • subject:- Bihar Board 12th Physics answer key
  • class:- BSEB 12th
  • ➡ exam date:- February 2021
  • SHIFT:- All shift Bihar board physics objective answer key published
  • ➡ status:- All subject Bihar board answer key available on exam date (Bihar board class 12th exam 2021 Physics answer key | 12th physics objective answer key | Bihar board physics objective answer set 2021)

Click Here To Download Bihar Board 12th Physics answer key available in the given box

Subject Name Answer Key
Bihar Board Offical Answer Key of Physics- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Physics- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Biology- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Maths- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc NRB Hindi- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc M.B English- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc English 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc Hindi 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Political Science- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Geography- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Economics- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Sociology- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Psychology- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Philosophy- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Home Science- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts NRB Hindi- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts M.B English- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts English 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts Hindi 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts Music 100 Marks- All Sets Download Now

ध्यान दें:- Bihar Board 12th Physics answer key 2021, Bihar Board 12th physics objective answer sheet, Bihar Board 12th physics objective answer pdf, Bihar Board 12th physics objective answer sheet math, Bihar Board 12th physics objective answer sheet physics, Bihar Board 12th physics objective answer sheet 2021, Bihar board physics objective answer 2021, Bihar board physics objective answer key 2021,

ध्यान रखें:- इस वेबसाइट पर Bihar Board 12th exam 2021 All subject answer key केवल Exams हो जाने के बाद ही पब्लिश की जाएगी । एग्जाम हॉल से बाहर निकलने तक का इंतजार करें ।

Bihar Board Intermediate Answer key 2021

हम अपने इस वेबसाइट allsarkariexams.com के माध्यम से Bihar Board Intermediate Answer Key 2021 physics, Physics, biology, math, Hindi, English, political science, geography economics, sociology, physiology, psychology, home science इत्यादि एग्जाम होने के तुरंत बाद पब्लिश करेंगे ।

Bihar board 12th MCQ physics objective answer key code Wise मैं आपको नीचे दूंगा जहां से आप अपने subject और अपने Code के अनुरूप Bihar board 12th MCQ physics objective answer key को देख पाओगे ।

Bihar board official answer key 2021 subject wise .

Bihar Board 12th Answer key 2021 सभी सब्जेक्ट के लिए यहां पर दिए गए हैं जिसे आप नीचे दिए गए लिंक से डाऊनलोड कर देख सकते ।

रिलेटेड आर्टिकल

Bihar Board of Physics Answer 2021

➡ Bihar board Physics answer key 2021

➡ Bihar board math answer key 2021

➡ Bihar Board of Biology Answer key 2021

➡ Bihar board nrb Hindi answer key 2021

➡ Bihar board MB English answer key 2021

➡ Bihar board English 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board Hindi 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board political science answer key 2021

➡ Bihar board geography answer key 2021

➡ Bihar board economics answer key 2021

➡ Bihar board sociology answer key 2021

➡ Bihar board psychology answer key 2021

➡ Bihar board physiology answer key 2021

➡ Bihar board home science answer key 2021

➡ Bihar board arts nrb Hindi answer key 2021

➡ Bihar board arts MB English answer key 2021

➡ Bihar board arts English 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board answer key arts Hindi 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board arts music 100 marks answer key 2021

HOW TO DOWNLOAD BIHAR BOARD 12TH MCQ physics objective ANSWER KEY 2021
  • ➡ सबसे पहले बिहार बोर्ड की आधिकारिक वेबसाइट पर जाएं ।
  • Latest circular के ऑप्शन पर क्लिक करें ।
  • Bihar Board Intermediate Annual Exam Answer Key 2021 के ऑप्शन पर क्लिक करें
  • ➡ आपके सामने एक नया पेज खुल कर आ जाएगा ।
  • ➡ यहां आप अपना Roll Number और Role code दर्ज करें ।
  • ➡ आप अपने जिस भी विषय के physics objective answer key को डाउनलोड करना चाहते हैं उस विषय का चयन करें ।
  • ➡ उदाहरण के तौर पर:- physics
  • ➡ जैसे ही आप विषय का चयन करते हैं आपके सामने Bihar Board of Physics Answer key खुल कर आ जाती है ।

नोट :- बिहार बोर्ड इस बार की ही परीक्षा में अपने विद्यार्थियों को यह ऑप्शन प्रदान करने जा रहा है कि विद्यार्थी स्वयं ही यह जांच सकते हैं कि उन्होंने कितने physics objective question का Answer सही दिया और कितने का गलत ।

ध्यान दें :- हमने आपको ऊपर Bihar Board 12th All Subject Answer Key 2021 से संबंधित बहुत सारी जानकारी दी है ।

हमने आपको बिहार बोर्ड Physics answer key ,maths answer key , english answer key ,english answer key , social science answer key इत्यादि भी डाउनलोड करना बताया है ।

नोट: -सरकारी योजना की आधिकारिक वेबसाइट पर बिहार बोर्ड रिजल्ट चेक करने का बिल लिंक दिया जाएगा जैसे ही रिजल्ट पब्लिश होती है सबसे पहले आप यहां से देख पाएंगे ।

इस आर्टिकल को अंत तक पढ़ने के लिए धन्यवाद इसे और विद्यार्थियों के लिए लाइक और शेयर जरूर करें ।

ऐसे ही आर्टिकल रोजाना पाने के लिए हमारी वेबसाइट liveyojana.com को फॉलो भी करें

Bihar Board Physics Answer Key 2021: Bihar School Examination Board (BSEB) has conducted the Intermediate/Class 12 Annual Exam of Physics on 3rd February 2021. The Physics exam of Bihar Board Intermediate Annual Exam 2021 has been conducted at various exam centers across the state of Bihar. The official answer key of Bihar Board Physics Paper of 35 Objective or MCQ will be released online on the official website of Bihar Board. In this post, we have uploaded the unofficial answer key of Bihar Board Physics MCQ/Objective and Subjective Questions. Board Class 12th

Bihar Board Physics Answer Key 2021

The exam of Physics Paper of Bihar Board Inter Annual Exam 2021 has been concluded. Now the students are busy in searching the Bihar Board Physics Answer Key of MCQ/Objective and Subjective Question. The official answer key of Bihar Board Objective/MCQ and Subjective Paper of Physics will be released after conduction of the exam. However, the team BSEBPortal.com has prepared the answer key of Physics Subject of both MCQ and Subjective question for the benefit of Student. Candidates can download the Bihar Board Physics answer key from the table given below.

Bihar Board Physics MCQ Objective Answer Key 2021

Bihar Board Physics Exam 2021 is Exam for Intermediate course organized by Bihar School Examination Board. About 13 Lakhs candidates are registered for Inter exam 2021. Until then, candidates can use the Physics MCQ answer key to predict the scores.

  • Exam Name: Bihar Board Inter Physics Exam 2021
  • Sections: MCQ/ Objective and Subjective
  • Total Questions: 35 Objective+35 Marks Subjective
  • Total Marks: 35
  • Negative Marking: 0 mark

Bihar Board Physics MCQ Objective 2021 Answer Key Important Date

The candidates can check the important date for the release of Physics MCQ Objective Answer Key 2021 from below:

Physics MCQ Objective 2021 Answer Key Important Date
Bihar Board Physics MCQ Objective 2021 exam 03 February 2021
Display of Answer Key at 2:00 PM on the day of exam
How to Download Physics MCQ Objective Answer Key 2021?
  • Open the official website of Bihar Board
  • Click on Latest Circulars
  • Click on Bihar Board Intermediate Annual Exam Answer Key 2021
  • A New Page will Open
  • Enter Roll Code and Roll Number
  • Select Subject
  • Your Physics Answer Key 2021 of Bihar Board will be displayed.

Bihar Board Physics Objective/MCQ and Subjective Answer Key 2021- Set Wise

S.N Set / Code Objective Answer Subjective Answer
1. Code A Download Download
2. Code B Download Download
3. Code C Download Download
4. Code D Download Download
5. Code E Download Download
6. Code F Download Download
7. Code G Download Download
8. Code H Download Download
9. Code I Download Download
10. Code J Download Download

IMPORTANT POST LINK
1. 📔 Bihar board 10th result 2021 | BSEB Result 2021 l check high School result 2021 । Get matric result 2021
2. 📔12th Hindi 50 Marks Dohe Chapter Question | कक्षा 12 हिंदी 50 मार्क्स दोहे चैप्टर का महत्वपूर्ण प्रशन 2021 ka Question
3. 📔CBSE Syllabus for Class 12 for Academic Year 2019-2021 || allsarkariexams

 

BSEB 10TH 12TH MODEL SET

12TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE
10TH MODEL SET PAPER 2021 CLICK HERE

1. The lectrical fiel ais n ed :unit fo

  1. voltr
  2. Ampere
  3. ohm
  4. NC⁻¹

Ans:NC⁻¹


2. When a conductor is heated, its resistance :

  1. Increases
  2. decreases
  3. remains constant
  4. depends upon the nature of the conductor

Ans:Increases


3. The electrical potential at a point inside a charged spherical shell is :

  1. Zero
  2. Constant
  3. Variable
  4. Maximum

Ans: Zero


4. What is the SI unit of magnetic dipole moment :

  1. Am²
  2. Am
  3. Am⁻²
  4. None

Ans: Am²5. Mention the S.I unit of a magnetic field :

  1. gauss
  2. Tesla
  3. Weber
  4. None

Ans: Tesla


6. Kirchoff loop rule is a direct consequence of low of conservation of :

  1. Charge
  2. Momentum
  3. Angular Momentum
  4. Energy

Ans: Energy


7. Lenz’s law is in accordance with the low of conservation of :

  1. Momentum
  2. Angular Momentum
  3. Charge
  4. Energy

Ans: Energy


8. Which of the Following can be Deflected by a magnetic field :

  1. α – rays
  2. β – rays
  3. γ – rays
  4. a & b Both

Ans: a & b Both


9. Name the electromagnetic radiation used for viewing objects through haze & fog :

  1. Infrared
  2. rays
  3. x-rays
  4. Microwaves None

Ans: Infrared


10. Which Colour of light gets deviated the most when sunlight passes through a prism :

  1. Red
  2. Yellow
  3. Violet
  4. Green

Ans: Viole


11. The radius of curvature of a mirror is 20 cm. What is its Focal length :

  1. 5 cm
  2. 10 cm
  3. 20 cm
  4. None

Ans: 10 cm


12. Electron & Proton are moving at the same speed. Which we having more Wavelength.

  1. Electron
  2. Proton
  3. Both Have Same
  4. None Of This

Ans: Electron


13. Which series of H-atom spectrum lies in the ultra-violet region :

  1. Balmer series
  2. Lyman series
  3. Pascher series
  4. None of this

Ans: Lyman series


14. What is Called Ratio Of Potential difference & Current :

  1. Resistance
  2. Resistivity
  3. Conduction
  4. none

Ans: Resistance


15. Electric current is Scalar or Vector :

  1. vector
  2. scalar
  3. neither vector & scalar
  4. none

Ans: scalar


16. If a wire stretched by a force, its resistance :

  1. Increases
  2. decreases
  3. remains constant
  4. None

Ans: Increases


17. The unit of electrical current density is :

  1. Am²
  2. Am
  3. Am⁻²
  4. Am⁻¹

Ans: Am⁻²


18. As temperature increases the conductivity of a semiconductor :

  1. Increases
  2. decreases
  3. remains constant
  4. None

Ans: Increases


19. Potential gradient has unit :

  1. vm
  2. vm⁻¹
  3. vm⁻²
  4. vm²

Ans: vm⁻¹


20. The SI unit for impedance is :

  1. ohm
  2. Henry
  3. Volt
  4. Ampere

Ans: ohm


21. The Caused of induced emf in a closed coil is :

  1. Magnetic field
  2. Magnetic flux
  3. Rotation of coil
  4. Change in Magnetic flux

Ans: Magnetic flux


22. The absolute permeability of free space in S.I units is :

  1. 1⁄4π×₁₀⁻⁷
  2. ₁₀⁻⁷
  3. 4π×₁₀⁻⁷
  4. 4π×₁₀⁷

Ans: 4π×₁₀⁻⁷


23. Which part of the electromagnetic spectrum is used in a radar system?

  1. Ultraviolet
  2. infrared
  3. Radio waves
  4. x rays

Ans: Radio waves


24. Critical Angle (C) and refractive index (µ) of medium are related as :

  1. µ = sin c
  2. µ = cos c
  3. µ = tan c
  4. µ = cosec c

Ans: µ = cosec c


25. MeV is the unit for :

  1. Voltage
  2. Current
  3. Power
  4. Energy

Ans: Energy


26. Farad is unit for :

  1. Electric current
  2. electric potential
  3. Energy
  4. capacitance

Ans: capacitance


27. A positively charged body has :

  1. excess of electron
  2. deficit of electrons
  3. excess of proton
  4. deficit of proton

Ans: excess of proton


28. As a temperature rises, the resistance of a conductor :

  1. Increases
  2. decreases
  3. remains constant
  4. depends upon the nature of the conductor

Ans: Increases


29. Zener diode is used for :

  1. Oscillations
  2. amplifications
  3. rectification
  4. voltage stabilization.

Ans: voltage stabilization


30. eV is a unit for :

  1. potential difference
  2. power
  3. energy
  4. momentum

Ans: energy


IMPORTEND POST LINK
1. 📔 Bihar board 10th result 2021 | BSEB Result 2021 l check high School result 2021 । Get matric result 2021
2. 📔12th Hindi 50 Marks Dohe Chapter Question | कक्षा 12 हिंदी 50 मार्क्स दोहे चैप्टर का महत्वपूर्ण प्रशन 2021 ka Question
3. 📔CBSE Syllabus for Class 12 for Academic Year 2019-2021 || allsarkariexams
4.
class 12th hindi 50 marks Objective भारतमाता ग्रामवासिनी inter Exam 2021
5.
Hindi 50 Marks Class 12th | जीवन-संदेश | कक्षा 12 हिंदी 50 अंक , OBJECTIVE

Bihar board class 12th exam 2021 Physics answer key | 12th physics objective answer key | Bihar board physics objective answer set 2021

Friends, if you are a student of Bihar Board and are giving the 12th exam in 2021 . board offical answer key, (12th physics objective answer key) bseb, ofss bihar

You have recently given your exam and you want to see that how many of the physics objective questions you answered correctly and how many are wrong then you are at the right place.

Today I will give you Bihar Board Class 12th 2021 physics objective answer key. I am going to give BSEB 12th physics objective answer sheet .

Bihar Board Class 12th 2021 physics objective Answer Key. BSEB 12th physics objective answer sheet.

Bihar Board is going to start the 12th examination for 2021. This time around 15.5 lakh students are going to attend the Bihar Board 2021 and more than 1400+ examination centers have been formed.

In such a situation, when students come to give their exams. So in his mind, it keeps going on that in which physics objective question he has chosen how right and how wrong. 12th vvi question

In such a situation, we are going to give you the Bihar Board 12th physics objective answer key , which will remove this dilemma of your mind.

Bihar Board 12th physics objective Answer

Here we will provide you the Bihar Board 12th physics objective answer key in every pattern.

As soon as you come to the exam, what is your physics objective question set code (eg -set A to j) , there are different Bihar board 12th physics objective answer key for different physics objective question set code which we will give you Will provide through the website.

Note: – Here, Bihar Board 12th physics objective answer key PDF will be published only when all the students come out of the examination hall successfully by giving their exams.

Bihar Board 12th Physics solution 2021

As you know, Bihar Board has made 50% Subjective and 50% Physics objective questions in this time exam, it is difficult to answer Subjective question online. But the answer to the physics objective question can be reached through you online.

Through this article, we will give you 12th Board physics objective Solution. BSEB class 12th board examination physics objective answer key.

BSEB 12th physics objective answer key 2021

Candidates of BSEB 12TH can get the answer to their physics objective question here below. (2021 PDF of BSEB 12th physics objective answer key)

board name : Bihar School Examination Board, Patna

subject: – Bihar Board 12th Physics answer key

class : – BSEB 12th

➡ exam date: – February 2021

SHIFT: – All shift answer key published

➡ status: – All subject Bihar board answer key available on exam date (Bihar board class 12th exam 2021 physics answer key | 12th physics objective answer key | Bihar board physics objective answer set 2021)

Click Here To Download Bihar Board 12th Physics answer key available in the given box

Subject Name Answer Key
Bihar Board Offical Answer Key of Physics- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Chemistry- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Biology- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Maths- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc NRB Hindi- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc MB English- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc English 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Science I.Sc Hindi 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Political Science- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Geography- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Economics- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Sociology- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Psychology- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Philosophy- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Home Science- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts NRB Hindi- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts MB English- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts English 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts Hindi 100 Marks- All Sets Download Now
Bihar Board Offical Answer Key of Arts Music 100 Marks- All Sets Download Now

Attention: – Bihar board 12th physics answer key 2021, , Bihar board 12th physics objective answer pdf, Bihar board 12th physics objective answer sheet math, Bihar board 12th physics objective answer sheet physics, Bihar board 12th physics Bihar board physics objective answer 2021, Bihar board physics objective answer key 2021 ,

Keep in mind: – Bihar Board 12th exam 2021 all subject answer key will be published only after the exams are done on this website. Wait until you exit the exam hall.

Bihar Board Intermediate Answer key 2021

We will publish Bihar Board Intermediate Answer Key 2021 physics, chemistry, biology, math, Hindi, English, political science, geography economics, sociology, physiology, psychology, home science etc. through our website liveyojana.com soon after the exam. .

I will give you below bihar board 12th MCQ physics objective answer key wise from where you will be able to see bihar board 12th MCQ physics objective answer key according to your subject and your code.

Bihar board official answer key 2021 subject wise.

Bihar Board 12th Answer key 2021 are given here for all the subjects, which you can download by looking at the link given below.

SN Set / Code physics objective Answer Subjective Answer
1. Code A Download Download
2. Code B Download Download
3. Code C Download Download
4. Code D Download Download
5. Code E Download Download
6. Code F Download Download
7. Code G Download Download
8. Code H Download Download
9. Code I Download Download
10. Code J Download Download

Related article

Bihar Board of Physics Answer 2021

Bihar board chemistry answer key 2021

➡ Bihar board math answer key 2021

Bihar Board of Biology Answer key 2021

➡ Bihar board nrb hindi answer key 2021

➡ Bihar board MB English answer key 2021

➡ Bihar board English 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board hindi 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board political science answer key 2021

➡ Bihar board geography answer key 2021

➡ Bihar board economics answer key 2021

➡ Bihar board sociology answer key 2021

➡ Bihar board psychology answer key 2021

➡ Bihar board physiology answer key 2021

➡ Bihar board home science answer key 2021

➡ Bihar board arts nrb hindi answer key 2021

➡ Bihar board arts MB English answer key 2021

➡ Bihar board arts English 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board answer key arts hindi 100 marks answer key 2021

➡ Bihar board arts music 100 marks answer key 2021

HOW TO DOWNLOAD BIHAR BOARD 12TH MCQ PHYSICS objective ANSWER KEY 2021

➡ First of all visit the official website of Bihar Board .

➡ Click on the option of circular Latest circular .

➡ Click on Bihar Board Intermediate Annual Exam Answer Key 2021 option

➡ A new page will open in front of you.

➡ Here you enter your Roll Number and Role Code .

➡ Select the subject for which you want to download the physics objective answer key .

➡ As an example: – physics

➡ As soon as you select the subject, Bihar Board of Physics Answer key opens in front of you.

Class 12th Physics Objective, Class 12th Physics Objective, Class 12th Physics Objective, 12th vvi question, 12th vvi question, 12th vvi question, 12th vvi question, 12th vvi question

Note: – Bihar Board is going to provide this option to its students in this exam that students can check for themselves how many physics objective questions they answered correctly and how many were wrong.

Note: – We have given you a lot of information related to Bihar Board 12th All Subject Answer Key 2021 above. ofss bihar, ofss bihar, ofss bihar, ofss bihar, ofss bihar, ofss bihar, ofss bihar

We have also told you to download Bihar Board Physics answer key, maths answer key, english answer key, english answer key, social science answer key etc.

Note:- On the official website of the government scheme, the bill link will be given to check the Bihar Board Result . As soon as the result is published, you will be able to see it from here.

Note: – We give such articles daily through our website liveyojana.com , so you must follow our website.

If you liked this information then like it and share it…

Thank you for reading this article till the end…

Posted by ROHIT KUMAR

HOW TO DOWNLOAD BIHAR BOARD 12TH MCQ PHYSICS objective ANSWER KEY 2021

➡ First of all visit the official website of Bihar Board .
➡ Click on the option of circular Latest circular .
➡ Click on Bihar Board Intermediate Annual Exam Answer Key 2021 option
➡ A new page will open in front of you.
➡ Here you enter your Roll Number and Role Code .
➡ Select the subject for which you want to download the physics objective answer key .
➡ As an example: – physics
➡ As soon as you select the subject, Bihar Board of Physics Answer key opens in front of you.

Recent Posts

Bihar 10th Pass Scholarship Apply Online, Bihar scholarship, ₹ 25000 Scholarship to 10th pass students.

Bihar 10th Pass Scholarship Apply Online, Bihar scholarship, ₹ 25000 Scholarship to 10th pass students. || Bihar 10th Pass Scholarship…

2 hours ago

Pradhan Mantri Awas Yojana 2020 / Apply For Pm Awas Yojana 2020, pmay gramin

 Pradhan Mantri Awas Yojana 2021 / Apply For Pm Awas Yojana 2021, pmay gramin Pradhamantri Awas Yojana, Pradhan Mantri Awas…

1 day ago

Tnreginet Registration Guideline Value EC view | Apply EC online Tamil Nadu

Tnreginet Registration Guideline Value EC view | Apply EC online Tamil Nadu ||Tnreginet Registration, Guideline Value, ec ap, EC view,…

1 day ago

CSC HDFC Bank CSP service started, CSC Bc Point hdfc login started, work like this.

CSC HDFC Bank CSP service started, CSC Bc Point hdfc login started, work like this. csc HDFC Bank service if…

2 days ago

All work of eMitra, emitra SSO, eMitra Rajasthan online in one place.

All work of eMitra, emitra SSO, eMitra Rajasthan online in one place Today I will give you all the information…

4 days ago

MP BOARD 10TH RESULT 2021 | MP RESULT 2021 | CHECK HIGH SCHOOL RESULT 2021. GET MATRIC RESULT 2021

MP BOARD 10TH RESULT 2021 | MP RESULT 2021 | CHECK HIGH SCHOOL RESULT 2021. GET MATRIC RESULT 2021 MP…

4 days ago